Trin 08 – Bevidste valg

Gå tilbage til Trin 07 <> Gå videre til Trin 09

Forhold dig bevidst og afgjort til din familie

Du skal til at tage nogle valg der er mere hensigtsmæssige for dig selv.

Hvis du har haft en hård barndom kan det være ekstremt svært at få lagt låg på fortiden og bringe dine forældre tilbage i dit liv. For du har formentlig ikke lyst til at de bliver en del af dit liv med de svigt de har påført dig og i nogle tilfælde kan forældrene heller ikke rumme det eller forholde sig overhovedet til det svigt de har påført dig.

Her har jeg følgende råd.

Kig på din familie og giv dig selv følgende spørgsmål. Kan de give mig noget som helst i dag eller kan de ikke give mig noget som helst?

Hvis de kan give dig noget, så er der også noget at holde fast i og bringe ind i dit liv. Men det er vigtigt at du afgør hvordan og hvor langt de skal bringes ind i dit liv. Du skal ikke kigge på andres familiære forhold, du kan formentlig ikke skabe samme harmoni, samvær og sammenhold som dem, men måske i mindre omfang og måske med tiden. Hvis de vil og kan respektere dig og dine grænser, så bestemmer du jo helt selv hvordan de skal være inde i dit liv.

Hvis de til gengæld ikke kan give dig noget som helst i dag, så lad dem være. Du behøver ikke at søge et svar fra din mor eller din far om hvorfor de gjorde som de gjorde. Glem den store konfrontation og tilhørende forløsning, som gør at i kan finde sammen igen, for den kommer sjældent. Dine forældre kan formentlig slet ikke huske eller relatere til de svigt de har påført dig, de har jo heller ikke mærket det selv. Hvis de ikke kan give dig noget som helst i dag, så lad dem være og kom videre i dit liv, det har du ret til og efter min mening også pligt til over for dig selv og dine egne eventuelle børn. Du skal koncentrere dig om at gøre det du kan for at mønsterbryde dig selv fra fortiden og få lagt låg på fortiden. Accepter hvad der er sket og sørg for dig selv bedst muligt og med alt hvad du har i dig at gøre det med.

Nuværende kæreste

Er du i et godt og sundt forhold?

Som hovedregel tror jeg på at den letteste måde at vurdere om du er i et sundt og et godt forhold er når du føler at du som individ og partner vokser i forholdet. Men udover det handler det også om hvor meget du kan være dig selv. Hvis du føler at du skal leve op til noget for at kunne være med i forholdet er det ikke sundt for dig. Hvis du ikke føler dig tryg i forholdet er det ikke sundt for dig. Hvis du føler du skal veje dine ord og dine bekymringer er det ikke et godt forhold. Hvis din mavefornemmelse fra tid til anden giver anledning til røde lamper er det ikke et sundt forhold for dig. Hvis du ikke føler du bliver hørt eller forstået, så er det ikke et sundt forhold for dig. Hvis du under kontrollerede og normale følelsesmæssige udbrud, vrede, bekymringer, frustrationer bliver ulovliggjort, fordi du skaber utryghed hos din partner, er det ikke et sundt forhold for dig.

Hvis forholdet ikke er sundt for dig, skal du forberede dig på at afslutte det. Om du gør det nu eller senere er op til hvor svært du ønsker at gøre det for dig selv. Jo hurtigere du gør det slut jo bedre er det for dig og for din partner.

Jeg ville personligt fortælle min partner at jeg havde brug for en snak. I snakken ville jeg have forberedt mig lidt så jeg kunne fortælle ham/hende de ting der var usunde eller bekymrende for mig. Hvis jeg kunne mærke at min partner lyttede til mig og forsøgte at forstå mig og gå i samspil med mig omkring det, så vil jeg betegne det som sunde signaler, så har i noget at bygge videre på. Hvis din partner derimod ikke forstår hvad du generelt siger, ikke kan anerkende hvad du bekymrer dig for og hvis din partner tværtimod forsøger at give dig skyld eller medskyld for tingene som modsvar, så skal du sige tak for tiden, det har været hyggeligt, men nu er det bedst at slutte. Min erfaring er at de tre fundamentale bærepiller som skal være til stede i et forhold, ikke er det. I vil aldrig komme til at kunne forstå hinanden og i vil derfor jævnligt støde ind i uenigheder som presser jer og belaster jer negativt.

Så vær stærk over for dig selv og sørg for at du er sammen med en kæreste som du kan bygge et godt, sundt og trygt liv op sammen med. Hvor i kan kommunikere, gå i samspil og være stærke for hinanden.

amanssuccess

Lidt ekstra inspiration

Good relationsships vs bad relationsships

How to identify a Psychopath

How to Break Up

Valg af ny kæreste

Her gælder det så om at finde en partner som får dig til at gro som individ og partner. Teksten på nedenstående link, synes jeg viser meget klart og tydeligt hvordan du skal forholde dig når du skal finde en ny partner. Jeg kunne i hvert fald ikke udtrykke det bedre selv. Pas på dig selv når du vælger, du er garanteret et følsomt menneske som let forelsker sig, husk derfor at du ikke skylder nogen noget før du har sagt ja til at være kæreste. Tag dig for alt i verden god tid og husk det med intellektet/menneskedybde og husk så lige først at starte et nyt forhold når du er kommet dig ordentligt over din ex. Du kan ikke være bekendt over for dig eller din nye kæreste at gå ind i det halvhjertet som udgangspunkt. Du skal heller ikke håbe på eller forvente at hun, dejlig som hun er, naturligvis heler det med tiden for dig, tværtimod, du halter kun bagefter og bygger oven på et slidt fundament. Jeg siger ikke at det altid vil være sådan, jeg siger bare at chancen for at det vil være sådan er meget stor.

How to choose the right partner

Dit arbejde

Tilvælg en god chef og fravælg den dårlige. En chef der aktiverer gennem frygt, presser dig indirekte gennem dit eget forventningspres, presser dig gennem potentiel dårlig samvittighed, kontrollerer dig i hoved og røv er livet for kort til, det er dybt usundt for dig i længden. Så hellere tjene en mindre skilling, men være glad for at gå på arbejde, end at tjene mange skillinger men dø i en for tidlig alder af stress og depression.

Lær assertion og start din livslange træning allerede nu, i forhold til at håndtere eventuelle svære kollegaer.

Indhold i dit liv

Tilvælg gode venner og sig farvel til de venner der ikke er sunde for dig.

Tilvælg interesser som du selv kan lide, de skal give dig det indhold som præcis kun du har lyst til og i øvrigt har brug for, andre må og skal ikke bestemme hvad det skal være.

Inden du går videre til trin 09 skal du lige se nedenstående videoer

 

Gå tilbage til Trin 07 <> Gå videre til Trin 09

Translate »