Trin 05 – Heling af sorg

Gå tilbage til Trin 04 <> Gå videre til Trin 06

Slip sorgen

En af de helt store bidragere som skubber os ud af vores balance er sorg. Vi rammes af den alle sammen før eller siden men problemerne opstår først når man sidder fast i sin sorg.

Det er vigtigt at tillade at lade sorgen ramme os, men det er også vigtigt at vi tillader os selv at komme igennem den igen.

Sorg rammer os hårdt og kraftfuldt, det føles ekstremt uoverskueligt, forkert og unfair, men lærer vi at se bort fra det og fokusere på hvad vi skal have med at indsigt på den anden side af sorgen, så bliver sorgen pludselig en gave til os også. Men det kræver at du håndterer den forsvarligt og ansvarligt.

  1. Accepter at den rammer dig, du kan ikke fjerne den fra den ene dag til den anden.
  2. Mærk den og udlev den for en periode.
  3. Men fastsæt en periode for hvor lang tid du skal have lov til at være fuldt ud ramt af sorgen og sæt så en slutdato for hvornår du skal begynde at give slip på den igen. Altså en dato for hvornår du skal genoptage dit liv igen.
  4. Tag fat i din genoprettelsesplan og begynd på den præcis på den dato du har givet dig selv til at du skal videre i dit liv og begynde at lade sorgen slippe langsomt.
  5. Husk dig selv på at du har lov til at komme videre, du har faktisk krav på det og det er også dit ansvar at gøre det. Du ærer ingen ved at sidde fast i sorg, du opnår ingen åbenbaring eller pludselig forløsning ved at sidde fast. Hvis du tillader dig at sidde fast, vedligeholder du kun en passificering af dig selv og dit liv. Sorg er en del af livet du ikke slipper udenom, du kan derfor lige så godt erkende at du vil møde den og du skal gennemgå den og tage indsigt med sig på den anden side. Vi skal ære dem der giver os anledning til sorg, ved at leve videre i et fortsat stærkt, sundt, glædeligt og kærligt liv.

Jeg synes Eric R. Maisel har et meget godt forslag til 10 tips til heling af sorg.

psychologytoday.com

Giv slip

Du skal lære dig selv at give slip på de rigtige ting. Det nytter ikke noget at hænge fast i fortiden, du kan intet gøre ved det alligevel, du kan kun lære af den, ændre på dig selv og dit liv og fortsætte fremad.

Her er 40 punkter der er rigtig gode at give slip på: tinybuddha.com

Plant en blomst

Det lyder ekstremt fjollet men jeg har selv haft stor værdi af netop denne øvelse. Jeg plantede i sommers en tomat plante. Jeg har aldrig nogensinde plantet noget før i mit liv. Men efter at planten voksede op på min lille altan, har jeg fået en rigtig dejlig følelse. En følelse af at jeg rent faktisk kan bidrage positivt på denne planet, at jeg kan få liv til at vokse. Så uanset hvor latterligt det måtte lyde for dig, hvis du aldrig nogensinde har plantet en plante eller blomst helt fra bunden, altså købt din egen potte, købt din egen jord og frøene til planten, så skal du gøre det hurtigst muligt.

Du ser planten gro hver dag, du ser at du passer på den i alt slags vejr, du giver den næring hver dag og pludseligt en dag konstaterer du at planten efterhånden nu har vokset sig så stor og stærk, at den ikke længere kræver den store pleje for at leve, den står stærkt i sig selv og du skal bare give den en smule vand i ny og næ. Det er et yderst præcist og meget smukt spejlbillede af dig selv og du bør skabe det helt konkrete og fysiske spejlbillede på dig selv.

Så gør det med det samme, ud og køb ind til en blomst og kom igang med at få den til at vokse fra et lille, indtørret og skrøbeligt frø til en stor, stærk og smuk blomst.

Inden du går videre til trin 06 skal du lige se følgende videoer

 

Gå tilbage til Trin 04 <> Gå videre til Trin 06

Translate »