Trin 03 – Motion

Gå tilbage til Trin 02 <> Gå videre til Trin 04

Hvorfor motionere

Som du kan se i min genoprettelsesplan, er mængden af min motion til at starte med ret sparsomt, jeg kan ganske enkelt ikke overskue alt for store forvandlinger i starten og må derfor arbejde mig selv op så jeg først efter noget tid rammer et normalt og nødvendigt niveau. Jeg har i forvejen ingen intentioner om hverken at have store muskler eller kunne løbe et marathon, jeg vil bare gerne stabilt kunne opretholde en normal og god mængde motion til hverdag.

Læs mere om det f.eks. på sundhedsguiden.dk og på vorespuls.dk

I den første periode efter min seneste kæreste slog op, var det eneste jeg kunne overskue en 3 km løbetur 2 måske 3 gange om ugen, så det var hvad jeg skrev på min genoprettelsesplan. Problemet var at jeg i perioden havde ekstremt travlt på arbejdet og så er der nærmest fyldt op, når jeg skulle gennemføre private gøremål såsom indkøb, madlavning, tøjvask og kørsel af børnene til fritidsaktiviteter samtidigt med at jeg døjede med stor kærestesorg. Men som så mange gange tidligere, vidste jeg godt at netop løb gav mig et særligt afløb fra sorgtanker, så det holdt jeg altså stædigt fast på at få gjort og det hjalp ekstremt godt. så snart jeg havde løbet en tur, dalede sorgfølelserne utroligt meget og jeg kunne efter løbeturen endelig få lidt afslapning i hjernen og dermed en smule sindsro. Der er også en helt naturlig forklaring på det. Når man løber frigives en stor mængde positive lykkegivende stoffer såsom endorfiner. Udover at frigive en masse endorfiner, så er løb også en af de mest geniale kropsbevægelser du kan udføre når du er ked af det. Løb er ganske enkelt en naturlig kropsbevægelse, der i konstant og nærmest hypnotiserende rytme, foregår fremadrettet. Ligesom du skal i dit liv nu, du skal videre, du skal fortsætte, du skal fremad. Det er derfor også en af de motionsformer, jeg anbefaler dig på det kraftigste at dyrke i en sorgramt periode.

Du skal dog huske på at du ikke må løbe for langt og løbe alt for ofte. Du skal for det første undgå skader, men udover det kan det også hurtigt vise sig at være for uoverskueligt for dig at komme i gang med dine løbeture når din ambition ligger for højt. Det går jo hurtigt ud over dine chancer for at holde det stabilt som er det vigtigste for dig nu og her. Slutteligt har det i øvrigt vist sig at kunne være direkte skadeligt at løbe for langt når man er stresset og depressionsramt – læs mere om det her på sundhedsguiden.dk.

Mit nuværende træningsprogram

Mandag morgen: Tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Mandag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Tirsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Onsdag morgen: Tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Onsdag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Torsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Fredag morgen: Tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Fredag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 25 armbøjninger og 25 mavebøjninger.

Lørdag formiddag kl.09.00: Træn styrketræning 30 min intensivt.

 

Mit mål pr. d.1/2-2017

Mandag morgen: Tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Mandag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Tirsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Onsdag morgen: Tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Onsdag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Torsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Fredag morgen: Tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Fredag aften: Løb 5 km  efter arbejde, tag 35 armbøjninger og 35 mavebøjninger.

Lørdag formiddag kl.09.00: Træn styrketræning 30 min intensivt.

 

Mit mål pr. d.1/4-2017 og fremover

Mandag morgen: Tag 60 armbøjninger og 60 mavebøjninger.

Mandag aften: Løb 3 km  efter arbejde, tag 40 armbøjninger og 40 mavebøjninger.

Tirsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Onsdag morgen: Tag 40 armbøjninger og 40 mavebøjninger.

Onsdag aften: Løb 5 km  efter arbejde, tag 40 armbøjninger og 40 mavebøjninger.

Torsdag aften: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Fredag morgen: Tag 40 armbøjninger og 40 mavebøjninger.

Fredag aften: Løb 5 km  efter arbejde, tag 40 armbøjninger og 40 mavebøjninger.

Lørdag formiddag kl.09.00: Træn styrketræning 30 min intensivt.

Dit træningsprogram

Nu skal du lave dit eget træningsprogram, men lav det så du kommer blødt igang og kan overskue det. Du SKAL nemlig følge det til punkt og prikke hver dag fremover. Jeg anbefaler på det kraftigste løb og styrketræning. Jeg anbefaler at du ikke løber længere end 3 km, med mindre du er en stabil løber i forvejen. Derudover anbefaler jeg 30 min relativt intensiv styrketræning hver anden dag. Styrketræning giver dig som mand i den grad et boost i dit selvværd. Dit selvværd må jo ikke ligge i din krop, men at du føler dig godt tilpas i din krop, øger følelsen af at du slår til og er stærk i dig selv og dermed i de ting du sætter dig for. Så det synes jeg kun du skal udnytte, det gør jeg i hvert fald. Slutteligt vil jeg også nævne at det jo giver bonus til parforhold. Kærligheden til hinanden ligger jo igen ikke i hinandens kroppe, men det tænder da lettere gnister og så er det jo både et betryggende og kærlighedserklærende signal til din kæreste, at hun mærker at du gør noget stærkt, sundt, aktivt og ansvarligt for dig selv og derfor også for hende.

Afrunding

Når du har fået motion ind i dit liv vil det hjælpe dig med at styrke din krop og din metabolisme, det løsner op for dine muskelspændinger, gør dig helhedsorienteret sundere og gladere, du vil producere langt flere lykkeskabene stoffer eksempelvis endorfiner, der løfter og stabiliserer dit humør betydeligt og så giver det dig en større selvtilfredshed samt selvværdsfølelse. Men start langsomt og øg kun programmet langsomt. Det vigtigste er at du får arbejdet motion ind som en positiv og stabil del af din hverdag.

Husk så endelig fed musik i ørerne når du træner, få inspiration fra youtube, de har super mange fede playlister til træningsmusik som kan inspirere dig til at få bygget din egen playliste – Min youtube liste.

Inden du går videre til trin 04 skal du lige se nedenstående videoer

 

Gå tilbage til Trin 02 <> Gå videre til Trin 04

Translate »