Zero inbox – hvorfor

I det daglige har mange af os ekstremt mange emails som vi løbende skal forholde os til. Nogle har flere end andre, men der skal uanset antal, ikke ret mange mails til, både arbejdsmæssigt og privat til at man hurtigt får en følelse af at man har alt for mange bolde man skal holde styr. Det fylder alt sammen i vores underbevidsthed.

Hvis man er stresset er det ekstremt vigtigt at man minimerer flyvende bolde.

Et rigtig godt system til både arbejdsmæssigt og privat at få lagt de indkommende bolde i de rigtige kasser hurtigt og effektivt er Zero inbox metoden. Bare princippet i sig selv om at man har nul emails i sin indbakke er ekstremt rart i sig selv.

Du kører systemet meget simpelt ved at lave tre mapper.

  • @Action
  • @Archive
  • @Waiting for

Jeg har virkelig ikke den helt store stress ved at have få emails liggende i min indbakke, så min indbakke er min @Action.

@Action mappen er til emails du skal forholde dig til. Du skal tage stilling til noget og svare tilbage.

@Archive/@Arkiv er  mappen til emails som du har læst og ikke skal foretage dig noget ved. Når mails er læst og du har konstateret at det var det, du skal ikke yderligere, så smider du med det samme mailen ned i arkiv mappen.

@Waiting for er til mails du har svaret på og som du afventer svar på fra andre. På den måde kan du altid se hvad du har af mails du afventer svar på fra nogen. Det er nok den mest geniale mappe af dem alle.

Du skal således hele tiden holde din indbakke tom for mails og konstant putte samtlige mails ned i de tre mapper. Det giver rigtig godt overblik og styr på boldene.

Det tager kun 2 minutter at sætte op, det er en af de fede ting ved metoden.

Sådan lige hurtigt. De har @ foran således at mapperne kommer lige efter hinanden og i toppen af din mail box. Det er mest praktisk 🙂

Så god fornøjelse, jeg håber det også hjælper dig til at få lidt mere overblik og ro på mail strømmen.

Skriv et svar

Translate »